Mer om elsykler

En elsykkel er designet for å gjøre sykkelturen både enklere og morsommere. For å få til dette er det kombinert det beste fra motordrevne kjøretøyer med en sykkel, som da kan brukes uten krav til registrering eller førerkort. Veitrafikklovens bestemmelser gjelder selvsagt fremdeles, og husk å alltid å ta hensyn til både gående og kjørende.

I Sentral-Europa har sykler med elektrisk hjelpemotor fått et stort gjennombrudd de siste årene, og dette har bidratt til en rivende teknologisk utvikling. Sammen med intens forskning på batteriteknologi for hybrid- og elbiler har dette gjort at elsykler av svært god kvalitet er blitt tilgjengelig på fornuftige prispunkt. Der man tidligere brukte miljøfiendtlige og tunge blybatterier er det i dag litium-baserte løsninger som både har fått ned størrelse, vekt og samtidig økt levetiden.

Det vi i Norge kaller elsykkel er i realiteten sykkel med elektrisk hjelpemotor, hvor motoren kun trekker som et supplement til fremdrift gjennom pedalene. I praksis vil du oppleve dette som om du har en evig medvind, og kan klare å komme frem uanstrengt over større distanser enn uten denne teknologien. Bare tenk å kunne sykle til jobb uten behov for å dusje når du kommer frem?

Hvorfor elsykkel?

Trygt transportmiddel:

 1. Elsykkel er miljøvennlig transport.
 2. Du slipper å stå i kø og får samtidig frisk luft.
 3. Elsykkel har lave transportkostnader.
 4. Du trenger ikke førerkort for å sykle på en elsykkel.

Fine sykkelturer på elsykkel:

 1. Mer behagelige sykkelturer med elsykkel.
 2. Lengre sykkelturer med elsykkel.
 3. Elsykkel gjør at man kan sykle sammen – uavhengig av fysisk form.
 4. En elsykkel gir motorhjelp når det blir tungt å sykle.

Morsom fysisk aktivitet:

 1. Fysisk aktivitet gir bedre helse.
 2. En elsykkel gjør det enklere å komme i gang med sykling som trim.
 3. Det er morsomt å sykle på en elsykkel!

Rekkevidde for elsykkel

Alle faktorer som egensinnsats, vekt, terreng, vind, temperatur og batteriets alder vil påvirke rekkevidde. Angitte tall vil alltid være en indikasjon basert på normaliserte forhold.

Hvor langt du kommer på én lading avhenger selvsagt av en rekke faktorer. Sammenlikne det gjerne med drivstofforbruk på en bil: Er du hard på gassen og har lastet full bil vil ikke komme like langt før du må fylle tanken. På en elsykkel er det på samme måte, rekkevidden avhenger av om du har med- eller motvind, hvor mye kraft du selv legger i pedalene og hvor mange og bratte motbakker du skal opp.
Samtidig har du flere ulike innstillinger for hvor mye trekkraft du vil at motoren skal gi. Setter du den lavt, vil batteriet vare lenger, men setter du den på max prioriterer du også ytelse foran rekkevidde. Det er derfor ikke mulig å gi noe eksakt svar på rekkevidde, men i normaliserte tester er det vanlig å oppnå over 40km på én lading, og i mange tilfeller enda mer.l

Elsykkel et grønt valg

Med elsykkel blir turen mye enklere og fantastisk mye morsommere.
I tillegg slår du et slag for miljøet!

Elsykkelen kombinerer det beste fra to verdener. Du får motorkjøretøyets framkommelighet og sykkelens fleksibilitet og helseeffekt. Det  er ingen krav til registrering, førerkort eller forsikring for elsykler med motorhjelp opp til 25 km/t. Tidligere miljøfientlige og tunge blybatterier er byttet ut med mindre, lettere og mer effektive batterier som har bedre levetid.

Med elsykkel sykler du i en evig medvind! Du rekker over større distanser på kortere tid og det uten behov for å ta en dusj når du kommer fram. Men ta høyde for at turen kan ta lengre tid enn beregnet. Elsykling er så morsomt at det ofte er veldig fristende å ta den lengste veien hjem.

BESTILL DIN OPPLEVELSE