Rallarvegen

Rallarvegen er et kulturhistorisk minnesmerke. Rallarvegen er 80 km lang, og går fra Haugastøl til Flåm.

Geilo er et supert utgangspunkt for opplevelser langs Rallarveien.
Sjekk vår pakketilbud her

Vegen som ble anlagt i forbindelse med byggingen av Bergensbanen er et kulturhistorisk minnesmerke. På Rallarvegen har du hele tiden kontakt med Bergensbanen som ble åpnet i 1909.

Rallarvegen går over Hardangervidda, fra Haugastøl via Finse, Hallingskeid, Myrdal ned til Flåm. Man kan også sykle til Voss. Rallarvegen som sykkelvei ble åpne sommeren 1974. I dag er det rundt 25.000 syklister fra hele verden på en sommer. På en tur langs Rallarvegen vil du oppleve fantastisk natur, helt fra 1301 m.o.h, Rallarvegens høyeste punkt som er Taugevatn, ned til fjorden.

Naturen er skiftende og spennende, fra det karrige høyfjell til den frodige vestlandsnatur. Rallarvegen er en grusvei med røff og grov overflate. Det anbefales å bruke sykkel med kraftige dekk og gode bremser. Magasinet Reise og Ferie har i samarbeid med Syklistenes Landsforening kåret de ti flotteste sykkelturene i Norge, og øverst på listen troner Rallarvegen.

geilo-holiday-geiloferie-sommer-sommerferie-rallarveien geilo-holiday-geiloferie-sommer-sommerferie-rallarveien
geilo-holiday-summer-park-nationalpark-view-lite geilo-holiday-summer-park-nationalpark-view-lite
geilo-holiday-sommer-rallarvegen geilo-holiday-sommer-rallarvegen

RALLARVEGENS HISTORIE

Før Bergensbanen ble bygd va det nødvendig med en transportvei over fjellet for å frakte materialer, utstyr og forsyninger til anleggsstedene. Veein ble på begynt i 1894 og sto ferdig i 1902. Rallarvegen er i dag et vakkert minne om det storverke og slitet som byggingen av Bergensbanen var. Under en tur på Rallarvegen kan du se for deg lange karavaner med kløverhester, kjerretransport eller kanskje høre rallaren sin sang med feisel og bor. Langs Bergensbanen ble det bygd mange forskjellige bygg; fra de enkleste brakker til store verneverdige villaer som ble brukt til ingeniør – og vokterbosteder. Du kan ta en nærmere titt på disse kulturminnene.

FAKTA

Start: Haugastøl Turistsenter

Mål: Sognefjorden, Flåm
Lengde: 86 km (+ 43 km fra Upsete til Voss)
Haugastøl – Finse: 27 km
Haugastøl – Hallingskeid: 48 km
Haugastøl – Vatnahalsen: 65 km
Finse – Hallingskeid: 21 km
Hallingskeid – Myrdal: 18 km
Myrdal – Flåm: 20 km
Bilfri: Ja (unntatt strekningen Haugastøl – Storurdi)

BESTILL DIN OPPLEVELSE