Dagsturer og utflukter

Geilo er et flott utgangspunkt for å oppleve både fjell og fjord i ferien!

RALLARVEGEN

Ta sykkelturen langs Norges flotteste sykkelvei. Rallarvegen går fra Haugastøl, over høyfjellet og ned til Sognefjorden til Flåm, en strekning på til sammen 86 km. Nyt naturen og de verneverdige bygningene langs Rallarvegen. Du kan lese mer om Rallarveien her

UNESCO VERDENSARVLISTE

Opplev verdens lengste og dypeste fjorder på planeten, med utallige fossefall og friflytende elver. Se seler og delfiner hvis du er heldig, og gamle norske forlatte gårder på veien. Det kulturelle og mest fascinerende syn er komplett. Du vil finne dramatisk landskap i Nærøyfjorden bare 90 min unna Geilo.

NORGE I ET NØTTESKALL®

Bli med på en reise gjennom noen av de vakreste landskaper i Fjord Norge; opplev Bergensbanen, Flåmsbanen, Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og den bratte Stalheimskleiva. Dette er den mest populære rundturen i Norge og tar deg gjennom vakker natur. Bergensbanen er Europas høyeste. Flåmsbana viser deg fjordene. Turen varer mellom 1 til 3 dager, avhengig av dine preferanser. Man kan både starte og ende turen på Geilo. Eller man kan ta et stopp på Geilo på turen mellom Oslo og Bergen. Transporten inkluderer lokal tog/regional tog/turist båt og buss. Turer med start/stopp Geilo og mulighet for stopp på Geilo kan kun kjøpes via NSB stasjoner og kundetelefon 815 68 222.
Les mer om Norge i et Nøtteskall®

FLÅMSBANA

Fra Myrdal stasjon går du ombord i toget på Flåmsbana. Her starter en uforglemmelig togreise. Toget kjører sakte nedover, og med utsyn til de bratte fjellsidene er det vanskelig å fatte at det er mulig å ta toget på denne strekningen. Vel nede i Flåm er det tid til å spise og gjerne besøke Flåmsbanamuseet før reisen fortsetter videre med båt utover Sognefjorden…
Les mer om Flåmsbana

E.K.T LANGEDRAG

Ligger 1000 moh, og er en naturpark/fjellgård med rundt 25 forskjellige dyreslag. Turen tar ca. 45 min med bil fra Geilo. E.K.T. Langedrag Naturpark ligger idyllisk til med fin utsikt over vann og fjell. På tunet kan stor og liten oppleve nærkontakt og kos med dyrene. I naturparken kan du studere ulv, gaupe, polarrev, villsvin og reinsdyr på nært hold. Dette er en flott opplevelse for barnefamilier.

VØRINGSFOSSEN

Vøringsfossen er Norges mest besøkte naturbaserte turistattraksjon. Fossen har en total fallhøyde på 182 m, hvorav 145 m er fritt fall. Den beste utsiktsplassen er ved Fossli Hotel som ligger på toppen av Måbødalen, ca. 20 km fra Eidfjord sentrum. Ta av Rv 7 ved avkjørselen til Fossli Hotel/-Vøringsfossen.

HARDANGERVIDDA NATURSENTER

Det moderne mennesket og naturen. Senterets formål er å samle og spre kunnskap om samspillet i naturen.
Supervideografen er en panorama-kino, bygd i samarbeid med Ivo Caprino, som også har laget filmen som blir vist der.
Beliggende ved foten av Vøringsfossen, 60 min med bil fra Geilo.
For åpningstider og priser, Hardangervidda Natursenter

BJØRNEPARKEN

I Bjørneparken kan du få hilse på både bjørner, gauper, rev, elg, hjort, geiter, pinnsvin og hengebuksvin. Program hele sommeren.
Parken ligger 90 min fra Geilo med bil på Rv7 mot Oslo.
Les mer om Bjørneparken

AURLANDSDALEN

Her møtes østland og vestland i et vakkert fjellområde. Kontrastene i landskapet er store, alt fra goldt steinlandskap til frodige, dype daler, mektige fjell og buldrende fossestryk. Denne turen kan gås i flere varianter. Med bil tar det ca 2 timer til Aurlandsdalen fra Geilo.
Les mer om Aurlandsdalen

Les mer her

BESTILL DIN OPPLEVELSE